Guia de Nepal Xanet Xanet

Aquí trobareu informació útil i necessària sobre aquest país increïble, ple de color, tradicions, muntanyes, gent i deliciós menjar, que de ben segur volem tornar a gaudir. Aquí deixem informació que nosaltres vam tindre que buscar i ens hagués anat bé saber abans de viatjar cap a Nepal.

Com fes-se la Visa Turista a Nepal?

Per entrar a Nepal, tant sigui via terrestre o via aèria cal fer-se visat, la sort és que el visat es pots fer a l’arribada (on arrival), en el nostre cas a l’aeroport Tribhuvan Intarnational Airport de Kathmandú; és un tràmit molt senzill. Primer de tot cal saber que hi ha varies durades del visats turista, els de 15 i 30 dies, que són d’una sola entrada (vol dir que si es surt del país no podreu entrar amb el mateix visat un altre cop) i els de 90 dies que és multi-entrada (pots sortir i entrar al país varies vegades dins la validesa del visat) i val 100 dòlars americans, tot i que també es pot pagar amb euros. Un cop a l’aeroport cal omplir el formulari per tramitar la visa amb les vostres dades personals i lloc on passareu la primera nit (no passa res si t’inventes les dades però intenteu que sigui creïble); és recomanable portar el formulari del visat omplert des de casa o durant el trajecte amb avió o el transport que utilitzeu, anireu més ràpid a passar el control.

Un cop tingueu el formulari s’ha de passar per la primera taquilla a pagar l’import del visat, tothom ha de passar per allí i us donaran un paperot groc mal escrit que és el justificant de pagament. Un cop tingueu aquest paper s’ha de fer cua a la cabina que posa la durada de l’estància, 15, 30 o 90 dies.

Que s’ha de portar per poder-se fer el visat?

 • Dues fotografies carnet.

 • Passaport vàlid i amb una caducitat mínima de 6 mesos i una pàgina en blanc.

 • 95€ o 100$ pel visat de 90 dies.

 • El full omplert de la visa.

Tot i fer-se el visat per 15, 30 o 90 dies és pot allargar fins un màxim de 150 dies, nosaltres no ho vam fer però hem conegut a molta gent que si. Només t’has d’informar on està l’oficina d’immigració nepalesa i anar-hi amb el passaport i pampimets (of course).

Quan visitar Nepal? Quin temps farà?

De juny a setembre és l’època de monsons, que vol dir que plou cada dia, fa molta calor però de sobte cau una pluja de collons i després altre cop sol o pot passar-se el dia plovent. La cosa és que plourà segur! Atenció si aneu a fer algun trekking ja que poden tallar-se alguns camins o haver-hi esllavissades, o si aneu a Chitwan pot ser que hi hagi moltíssimes paparres i sangoneres, i que acabeu amb fang fins als genolls.

Octubre, Novembre, Març i Abril són les dues millors èpoques per visitar Nepal, la temperatura és agradable i els dies solen ser clars, algun núvol a la tarda però desapareixen el dia següent. Atenció si aneu a Chitwan a l’octubre i novembre ja que l’herba està massa alta i és complicat veure animals, millor anar-hi al març o a l’abril. Per fer trekking és perfecte.

Desembre, gener i febrer és hivern i fa fred. Per visitar ciutats està molt bé però ús haureu d’abrigar i si aneu a fer algun trekking porteu roba d’abric, bon sac i depèn d’on aneu grampons pel gel; informeu-vos bé de l’estat de les rutes abans d’aventurar-vos.

Pressupost a Nepal

Les nostres despeses a Nepal

Nepal és un país barat en relació a Catalunya, el canvi de moneda quan hi vam estar era de 115rs per 1€, tot i així no totes les coses són més barates, n’hi ha d’algunes que són igual o inclús més cares. Aquí ús deixem la mitjana dels diners que ens vam gastar per les diferents coses que vam fer.

Mitjana de despeses per persona i dia

 • Menjar: 6,8€ 
 • Transport:0,80€ 
 • Allotjament: 2€ 
 • Turisme: 2€ 
 • Varis: 1€ 

Preus cars!

 • La Cervesa: ens va sembla molt cara! Entre 380rs i 550rs a bars i restaurants, comparant amb els preu del menjar, Dhal Bhat 200rs i menges fins a rebentar, la cervesa et surt el doble de car.a Al super es poden trobar per 245rs i a les paradetes del carrer es poden trobar per 210rs.
 • Entrades als museus i ciutats: als turistes se’ls hi cobra entrada a quasi qualsevol lloc d’interès, moltes d’elles a preus desorbitats. Per entrar a la Durbar Square de Patan, 2.500rs, entrar a Pashupatinath, 1.000rs; entrar a Bhaktapur 1.500rs. D’altres estan més bé com la de Boudhanath, 250rs i Monky Temple, 200rs.
 • Activitats d’aventura: com ara tirar-te en parapent, barranquisme, avioneta, etc. són activitats cares, a Nepal i a tot arreu, però els preus que hem vist eren inclús més cars que a Catalunya.
 • Els Trekkings: els preu dels permisos i el menjar els hem trobat carets, si voleu saber més podeu entrar aquí.

Preus econòmics:

 • Menjar: el preu del Dhal Bhat entre 150rs i 250rs; MOMO entre 50rs i 200rs; masala tea entre 30rs i 70rs.
 • Allotjament: entre 500rs i 700rs a les ciutats.
 • Transport: autobús local entre 20rs i 50rs; autobús turístic unes 600rs. Taxi només en vam agafar dues vegades per anar de Kathmandú (Thamel) a l’aeroport i viceversa i costa entre 400rs i 700rs.

Que visitar a Nepal?

Nosaltres vam estar gairebé dos mesos a Nepal, dels quals 14 i 11 dies els vam passar fent trekking, els altres dies a recuperar-nos i recorrent el país. Vam visitar Kathmandú i el seu caòtic, però preciós, barri de Thamel ple de moviment i ambient, rondant la seva vall vam quedar meravellats amb els seus rituals hinduistes i les seves stupes budistes, a Pokhara vam poder passejar tranquil·lament a la bora del llac, a Chitwan vam entrar a la selva en busca de rinoceronts i d’altres bestioles, i per descomptat els dos trekkings a l’Annapurna circuit i a la zona del Langtang, Gosainkunda i Helambu, on ens vam cansar, vam gaudir i vam poder contemplar de ben aprop les muntanyes més altes del món passant per passos de més de 5000m.

Aquí ús deixem els post dels llocs on hem estat.

Entre les muntanyes de Nepal: .

Per si vols saber més….

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s