Com fer-se el visat d’Índia des de , Kathmandú, Requisits

Pas a pas, com fer-se el visat a l’Índia des de Nepal.

Hi ha dos classes de visat turista que es poden fer des de Nepal, l’e-visa i la visa turista. La diferència entre un i l’altre és que l’e-visa es pot fer íntegrament per Internet, la durada és d’un mes, no és multi-entrada i tant a l’entrada com a la sortida del país s’ha de fer en avió. La visa turista s’ha de tramitar a l’ambaixada de l’Índia a Kathmandú però la durada pot ser de 3 o 6 mesos, es pot demanar multi-entrada o entrada simple (després ells et donen el que volen) i l’entrada pot ser en avió o per frontera terrestre. Els tràmits són un xic farragosos però llegint aquests passos es poden fer sense més complicacions, una mica de paciència. Ànims!

Visa turista

És la que vam fer nosaltres ja que volíem entrar a Índia en autobús i amb la e-visa no podíem. Per fer els tràmits s’han de seguir tres passos.

Primer pas: és el més laboriós ja que s’ha de portar tota la documentació presencialment a l’ambaixada índia de Kathmandú i l’horari és de 9:30 – 12 hores de diumenge a divendres (dissabte és el dia del senyor); el consell que donem és que arribeu d’hora sinó voleu passar el dia allà.

Requisits visa Índia:

  • Passaport original amb una validesa mínima de 6 mesos i una pàgina en blanc.

  • Una fotografia 2×2. S’ha de sortir seriot (sense que es vegin les dents), el fons ha de ser blanc i la roba que porteu que sigui de color, no blanca. 200rs/persona.

  • Omplir i imprimir els formularis de la pagina https://indianvisaonline.gov.in/visa/Registration. Sobretot no us equivoqueu amb les dades del passaport, les dades sobre on dormireu a Índia, Nepal i a que us dediqueu podeu tirar d’inventiva responsable. Nota: us demanarà que pengeu una foto al finalitzar l’entrada de dades, si la teniu millor, nosaltres no la teníem i ho vam entregar igualment. 25rs/per la impressió de cada fulla, són dues.

  • Fotocòpia del passaport on surtin les dades personals i del visat nepalès a la mateixa pàgina. 10rs

  • Portar pampimets. Visat de 3 mesos i d’entrada simple ens va costar 4.850rs/persona.

Total: 260 + 4850 = 5110rs/persona.

Nota: si no disposeu d’ordinador, de temps o de ganes just al costat de l’ambaixada hi ha una “copisteria” on us poden realitzar tota la paperassa per un mòdic preu de 700rs/persona.

Com s’han de presentar els documents:

El formulari imprès i la fotocòpia del passaport han d’anar grapats, la fotocòpia del passaport al final. La fotografia ha d’anar enganxada amb cola, no grapada, a dalt a la dreta del formulari imprès. S’ha de firmar el document just sota la foto i al final del document. Portar el passaport original en bones condicions i entregar tota la documentació a la taquilla i clar, fer el pagament.

Us entregaran un paperot blanc on posa la data del pròxim dia que heu de tornar per que ús diguin si s’ha acceptat o no la vostre petició de visat. En cas de que no els diners no els retornaran. Tot mafiosos ells tu!

Segon pas: al cap de cinc-sis dies laborals (dissabte es festa a Nepal) us citaran al mateix lloc i amb el mateix horari; quan arribeu a aquest punt ja sereu uns experts en vises i tràmits ;). Un cop a la guixeta us diran si accepten o no el visat. En cas que així sigui es quedaran amb el vostre passaport i us donaran cita pel dia següent a la tarda.

Tercer pas: recollir el passaport entre 16h i 18h amb la visa enganxada, és un tràmit molt ràpid, pareu atenció i comproveu que totes les dades estigui correctes! Recordeu que la durada de la visa comença a comptar des del dia que et donen el passaport amb el visat validat, no des de que creues la frontera.

Ara ja podeu planificar l’aventura següent i creuar cap a l’Índia. Nosaltres vam optar per anar-hi en autobús, per a més info podeu consultar el nostre post: Ens anem a las Indies! i Nepal-Índia en Autobús.

Pas a pas com fer-se la e-visa: (pròximament)

One thought on “Com fer-se el visat d’Índia des de , Kathmandú, Requisits

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s