Nepal – Índia en Autobús

Com anar de Kathmandú a Varanasi en Autobús

Primer de tot s’ha de tindre el visat per entrar a l’Índia, nosaltres ens el vam fer estan a Nepal i cap problema, veure aquí. Atenció si us feu la e-visa turista ja que no podreu entrar per fronteres terrestres.

DCIM101GOPRO
Autobús Kathmandú – Varanasi

La via utilitzada per creuar la frontera per anar a Varanasi és: sortir de Kathmandú o Pokhara, creuar la frontera per Sonauli, passant per Gorakpur i finalment Varanasi. Aquesta epopeia dura 22 horetes de res, per carretera atrotinada i conductor sense massa estima per la seva vida ni la dels passatgers. Encara que llegiu que no hi han autobusos directes de Nepal a l’Índia no en feu cas, si que n’hi han, i són l’opció més còmode i més ràpida (si aneu per carretera clar!). Des del 2015 hi ha un acord entre Nepal i Índia per poder fer el trajecte amb el mateix bus, veure la notícia. El preu del bitllet és de 2200rs a la mateixa estació que està darrera del Monkey Temple, Kathmandú, si el compreu per agencia costa uns 2700rs. Si es vol també es pot anar directe Kathmandú – Nova Delhi.

L’altre opció és organitzar aquests enllaços pel vostre compte, comprar bitllet de Kathmandú – Sonauli, creuar frontera a peu, buscar autobús que vagi a Gorakhpur i allí triar entre bus o tren per arribar a Varanasi. Igual els bitllets surten més bé de preu però no tenim tant clar si al final surt més a compte pensant que haureu de fer mínim una nit en alguna pensió. Tant una com altre opció serà una experiència per recordar!

Atenció si penseu creuar la frontera per Raxaul, hem trobat gent que ha creuat per allí i no els han deixat passar, han tingut problemes i han tingut que entrar a la Índia per una altre via alternativa sense tindre segellat el visat. No sabem si van tenir mala sort o si aquest pas fronterer no l’utilitzen masses turistes i no esta preparat. El pas per Sonauli si que funciona correctament.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s