Submarinisme a Koh Tao

Nosaltres vam anar a Koh Tao per varis motius; les fotografies de les seves platges són un dels principals, al igual que el color de la seva aigua, a més a més molta gent ens ho va recomanar i el que ens va acabar de decidir era la possibilitat de fer submarinisme en un paratge natural espectacular. L’experiència ens va encantar i aquí la volem plasmar per ajudar als indecisos i animar-los a venir i provar!

Vam contactar amb Ihasia, una companyia de submarinisme que està al sud de Koh Tao concretament a Chalok Baan Kaok Bay, que la porta un madrileny des de fa uns 11 anys i on l’ambient que es respira i la gent que s’hi agrupa és molt interessant. A més a més, és possible quedar-se a dormir en la guesthouse que hi ha allí mateix compartint espai per un bon preu, 350Thb l’habitació doble amb bany privat (Koh Tao no és barat) amb vistes espectaculars de la platja.

DCIM105GOPRO

Abans d’anar a l’illa hi vam contactar per correu electrònic i ja vam quedar entesos perquè ens vingues a buscar el seu jeep al port de Mae Haad Pier (l’únic de l’illa) i ens portes fins a Ihasia, tot un luxe la veritat. Teníem guardada una habitació així que ràpidament vam estar instal·lats i descansant. La idea era fer l’Alba el curs de l’Open Water i el Dídac que ja el tenia de fa temps però no havia tornat a fer-ne volia refrescar la memòria i fer alguna immersió.

El curs de l’Open Water es fa en quatre dies, més ràpid que per exemple es fa a Catalunya i a Espanya, també és molt més barat. Més endavant explicaré els pros i contra des del meu punt de vista sobre la durada del curs (no tinc cap contra en que sigui més barat XD).

Vaig començar el primer dia a la tarda ja que dues noies, una argentina i una gallega que viuen a Barcelona, també el volien fer i així érem un grup de 3, el màxim que es pot ser. Aquest dia vam començar la teoria, veient un vídeo amb la seva respectiva explicació i després una mica de pràctica per agafar confiança i entendre el material. El Dídac com que feia un “refresco” també hi va participar. Al acabar una mica de deures per assimilar millor els coneixements davant de la platja amb una brisa perfecta.

DCIM105GOPRO

El segon dia al matí vam continuar amb la teoria, de 9 a 11, i a les 12h era hora d’anar al barco que ens duria a fer les primeres immersions i exercicis. Els nervis es notaven a l’ambient però també les ganes. Amb el vaixell amb marxa vam començar a preparar-nos el material amb la supervisió i ajuda del monitor i una ajudant, i amb la seva paciència vam aconseguir fer-ho bé. Vam parar molt a prop d’una platja espectacular, l’Ao Leuk, i allí vam fer la primera immersió. La primera caiguda des del barco és un moment tens, ja que la ment et fa pensar que no flotaràs i amb tots els kg que portes a sobre acabaràs ancorada eternament. Però la realitat va ser molt millor i vam poder flotar i fer els exercicis pertinents. Un darrera l’altra van anar sortint i una mica més de confiança vam anar agafant. Al tornar a terra ferma vam compartir l’emoció i els nervis es van esfumar (fins al dia següent). A l’arribada hora de fer deures i ha descansar.

DCIM201GOPRO

El tercer dia vam acabar la teoria i després examen teòric, cinquanta preguntes test senzilles de contestar amb les hores de teoria, vídeos i deures fetes. Després de menjar una mica és hora de tornar al barco a fer més exercicis sota l’aigua. De nou els nervis es noten encara que la confiança a crescut en les tres. Tirar-se a l’aigua amb “la gran zancada” fa menys por i en la segona immersió del dia, la primera encara eren exercicis, fem ja una mica de submarinisme de veritat, podent gaudir del paisatge encara que la flotabilitat és difícil de controlar. Marxem de nou a terra ferma sense deures per fer, l’examen ja està fet 🙂

DCIM105GOPRO

El quart dia toca matinar mooooooolt, a les 6 i mitja del matí estem tots a punt per anar a buscar el barco que ens durà a fer dos immersions de veritat fins a 18 metres de profunditat, el màxim que es pot fer amb aquest curs. A més a més en aquesta ocasió, el Dídac pot venir amb nosaltres i fer les dues immersions gratis, cortesia de Ihasia, ja que és la meva parella i entenen que l’experiència compartida sempre és millor, tot un detall! Durant el trajecte a la primera parada, a la Shark Island (té forma d’aleta de tauró, representa), tornem a preparar-nos el material i a vestir-nos, ja amb força traça i de pas ens explica el monitor de nou el que farem. I res, al agua patos! Aquí disfrutem del tot del que és una immersió, cap exercici, solament gaudir de l’experiència i del moment, perfecte. Aquesta immersió de 40 minuts va ser la millor, visibilitat molt bona per veure la fauna i flora de la zona. En realitat, les fotos no li fan justícia!

DCIM105GOPRODCIM201GOPRO

Sortim de l’aigua i mentre canviem de lloc per la segona immersió, preparem el material de nou i esperem menjant pinya i xerrant de lo xula que ha estat la immersió. De nou toca fer la “gran zancada” i cap avall! Aquest cop la visibilitat ens juga una mala passada i no ho podem gaudir tant, encara que passem per entremig de roques i veiem moltes formacions de coral. Després de 45 minuts toca sortir i marxar a terra ferma, tot omplint el nostre quadernet d’immersions i celebrant que som Open Water (l’Alba ho hagués celebrat millor sense la super marejeada que portava XD).

DCIM201GOPRODCIM105GOPRO

I ara, per acabar, explico els pros i contres que he trobat fent l’Open Water a Tailàndia. Els pros, és molt més barat, la zona és molt bonica per fer immersions i es fa més ràpid, amb la meitat de temps. Els contres, que fer-ho amb la meitat de temps pot no ser bo. M’explico: et trobes amb un medi nou que no és el teu, i tot aprenentatge necessita un procés i un temps d’adaptació, que amb dos dies sencers, una tarda i un matí pot ser massa curt, i no el més adequat per algunes persones. En el meu cas hem va anar bé, igual que a les meves companyes, però més immersions per anar agafant “soltura” amb el medi segur que no ens haguessin anat gens malament. Deixo escrit això perquè crec que és important, vam llançar-nos directament al mar i no vam fer els primers exercicis a la piscina, cosa que crec que va molt bé per no anar tant cagat el primer dia. A més a més, el preu és la meitat que a Catalunya, però en realitat no és que sigui més barat, és que és més curt i per tant proporcionalment és el mateix (vam trobar una noia fent el curs en una altra empresa que ho va fer amb 2 dies…).

Dit això que considero important, l’experiència és brutal i recomano 100% fer-ho a Ihasia. A més a més, ara tenim els dos una cosa més a fer en els pròxims destins espectaculars que estan per venir!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s