Visat Turista Indonèsia

Si vols vindre de Vacances a Indonèsia estas de sort, ja que no et fa falta cap tipus de visat si entres per 30 dies o menys, només necessites el teu passaport amb una validesa mínima de 6 mesos des de la data d’entrada al país i ja n’hi ha prou, sent completament GRATUÏT. A més, si surts del país i tornes a entrar el marcador es torna a posar a zero i es torna a començar amb 30 dies més. Lo dolent és que a Indonèsia no hi ha fronteres terrestres, així que només hi ha l’opció d’entrar i sortir per via aèria o per mar fent que s’encareixi el tràmit.

 

Immigration Office a Singaraja, bali, extensió de visat a indonèsia, lovina
Immigration Office a Singaraja, Bali

Necessito fer-me el visat turista per entrar a Indonèsia?

La resposta és no, sempre i quant l’estada sigui de 30 o menys dies. La cosa canvia si vols estar-hi més de 30 dies sense sortir del país, en aquest cas si que necessites fer-te el visat (val 34€), així podràs allargar la visa uns 30 dies més en qualsevol oficina d’immigració de quasi cada illa. Hi ha dues maneres de fer-se aquest visat; la primera i la més habitual és fer-lo a l’arribada, a l’aeroport mateix, hi ha dues cues, la que fa la majoria que és la d’entrar al país sense visa i de forma gratuïta i la que fan uns pocs que és la d’entrar amb visat, val 34€ i es pot pagar en euros, dòlars o rupies, “your choice”. La segona és portar el visat de casa, només has d’anar a la ambaixada Indonèsia de Barcelona o de qualsevol altre lloc o país i fer la tramitació, que a més a més es pot demanar per 60 dies i així no haver de fer cap extensió de visat mentre estas per indonèsia si l’estada és d’entre 31 i 60 dies.

Important: si entres a Indonèsia sense visa (visa gratuïta) no podràs demanar cap extensió de visat, de cap de les maneres!!!

Com fer l’Extensió de Visat turista a Indonèsia.

Tant si has entrat a Indonèsia amb la visa “on arrival”, feta a casa o en alguna ambaixada d’algun tercer país, pots allargar la teva estada fins a 30 dies més. Com es fa? molt senzill, només has d’anar a una oficina d’immigració que hi ha a les principals illes del territori i començar els tràmits. On es troben les oficines d’immigració a indonèsia? Doncs el més senzill es posar clicar aquí “immigration office indonesia” i pots veure totes les oficines que hi  ha repartides pel país, l’altre és buscar-les per google maps i t’apareixen tots els que hi ha, fàcil no? A partir d’aquí comença el més divertit ja que els tràmits no són àgils de fer, fins a 3 vegades has d’anar per una cosa o altra a fer gestions en una durada d’uns 7 a 9 dies, depenent de com enganxi el cap de setmana o algun festiu.

Recomanacions

  • Començar a realitzar els tremits d’extensió de visat entre 14 dies i 1 setmana abans de l’expiració de la primera visa. Primer perquè no pots realitzar els tràmits de l’extensió abans de 14 dies de l’expiració de visa i la segona perquè si estas a punt d’esgotar el teu visat no tindràs temps per fer tota la tramitació que t’explico més avall.
  • Fes els tràmits en un lloc que t’agradi o que pensis que tindràs coses a fer ja que 7 dies no te’ls treu ningú per fer els tràmits i 3 dels quals hauràs da passar per allí.

L’horari de les Oficines d’Imigració són els següents:

Horari de la oficina d'immigració de Singaraja, Bali.
Horari de la oficina d’immigració de Singaraja, Bali.

Requisits per poder tramitar l’Extensió de Visat Turista a Indonèsia

  • Passaport original

  • Fotocòpia del passaport (pàgina de dades i del visat)

  • Copia del bitllet de sortida del país

  • Portar pampimets 355.000idr (25€ )

Tramitació

Cal tindre en compte que a l’entrar en oficines de l’estat o oficials cal anar amb una determinada vestimenta, samarreta que cobreixi les espatlles i tapi pitram, pantalons llargs o sarong, no ensenyar melic, res de flip-flops, etc. No anar de forma “correcte” és motiu de no deixar-te entrar, així que ja estas avisat.

Recomanació; anar-hi d’hora pel matí i així no fer cua tot i que a Singaraja no ens vam trobar a quasi ningú.

  • Primer Dia; entrega de documentació i omplir un formulari que ells mateixos et proporcionen. Recorda, cal portar tota la documentació impresa. Un cop has omplert el formulari cal posar tots els documents en una carpeta que tenen ells també i juntament amb el passaport es queden tota la documentació i et donen un paper comprovant de que estas fent els tràmits de l’extensió. I et donen hora pel cap de 3 o 4 dies en funció del com cau el cap de setmana o dels festius (en el nostre cas van ser 4 dies). Recomanació anar-hi un dilluns.
  • Segon Dia (5 dies després); has de tornar per fer el més important, el pagament (com no), on et donen un comprovant de pagament de color groc, la broma costa 25€ i et fan una foto per la extensió, ells mateixos te la fan, no cal que la portis tu.
  • Tercer Dia (2 dies després); només has d’anar a recollir el passaport, que es sol fer per la tarda i en principi ja està. Finalment al cap de 9 dies ja tens l’extensió i pots allargar 30 dies la teva aventura per Indonèsia.

Puc estar 90 dies sense sortir del país amb el visat turista?

Si, l’única manera de poder estar a Indonèsia 90 dies amb el visat turista és portar de casa el visat per estar a Indonèsia 60 dies i un cop a Indonèsia fer l’extensió per a 30 dies més. És l’única opció en que pots estar 3 mesos amb visat turista que hem trobat.

2 thoughts on “Visat Turista Indonèsia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s