Bouncy WorkAway Experience

A l’illa de Penang és on hem fet el nostre primer Work Away del viatge i sens dubte ha estat una molt bona experiència que de segur repetirem en més ocasions. No només perquè és una bona manera d’estalviar-se uns pampimets i poder allargar el viatge, sinó perquè és una brillant ocasió per conèixer gent local i gent viatgera com nosaltres, aprendre de la seva cultura, costums i algunes paraules del seu idioma, a banda, per nosaltres és una molt bona oportunitat d’aprendre o millorar l’anglès que falta ens fa en moltes ocasions.

Bouncy food

Vam arribar a Penang i vam quedar amb en Dee i la Carine; uns encants de persones, procedents de famílies xineses establertes a Malàisia des de fa varies generacions i ens van obrir les portes de casa seva durant una setmana. Estàvem nerviosos ja que era la primera vegada que fèiem WorkAway i no saps mai com anirà la cosa, però un cop fetes les presentacions ja es van esvair els nervis, ens van ensenyar la que seria casa nostra i van conèixer altres viatgers, com en Francis i la Lili, una parella francesa molt maca que portava viatjant des de feia 3 anys entre Austràlia, Nova Zelanda i New Caledonia; un país del qual no teníem cap coneixement fins ara (ara sabem que hi hem d’anar algun dia si o si!).

En Dee i la Carine tenen un restaurant que és diu Bouncy Food i també una Guest House en construcció i necessiten gent que els ajudi en els dos llocs, per aquest motiu acullen gent com nosaltres amb diferents coneixements i habilitats per col·laborar en els seus projectes i donar idees noves. A més a més, són dues persones molt obertes i simpàtiques, amb moltes ganes de conèixer gent de tot arreu, i se’ls hi nota, ja que són uns amfitrions molt acollidors i atents.

Hem estat un total de cinc dies treballant quatre hores al dia, amb el cap de setmana per descansar i sobretot, per descobrir més de la illa de Penang, i ens hem sentit com uns reis. L’Alba ha passat totes les hores al restaurant, ajudant a cuina, a servir i a netejar en un molt bon ambient. El Dídac s’ha repartit més les hores entre el restaurant i la guesthouse, construint algun moble de fusta, pintant, ordenant i netejant.

bouncy gazpaxin
Fent una bon Gazpachito

Aquesta setmana ha estat molt productiva, ja que hem après coses noves, com per exemple:

  1. Cuinar pasta fresca i nyoquis, que de segur ens aniran de fabula en la nostra arribada a casa, ens encanten! I qui diu que necessites anar a Itàlia per aprendre’n?

  2. El Dídac ha descobert com construir una taula amb palès, i ha vist totes les possibilitats que aquests donen. Tocarà remodelació de mobles al arribar a Igualada?

  3. Gràcies a la parella francesa hem après mooooolt sobre New Caledonia, ja que ells hi han viscut més d’un any i n’estan enamorats, i és que… quin descobriment per nosaltres!!!!

  4. El nostre anglès durant una setmana ha millorat força, ja que quan necessites comunicar-te tantes hores en diferents àmbits en aquest idioma el vocabulari ho nota i la fluïdesa as well, XD.

  5. A banda de l’anglès, hem après alguna paraula més de bahasa malai i de xinès, del mandarí i del dialecte Hookean, típic de Penang. Tenim un cacau de paraules i frases al cap!

  6. I hem après també varies coses de la seva cultura, com que ells es diuen a si mateixos “banana”, ja que per fora són xinesos però per dins pensen en anglès! I que saben parlar amb Mandarí i amb Hookean però no el saben escriure, ja que a les escoles públiques no s’estudia, així que saben parlar-ho d’utilitzar-ho amb la família.

  7. Per acabar, dir que el millor descobriment ha estat el “saper”, o anomenat en moment d’emoció pel Dee “sapaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!”, que en català seria el ressopó, encara que nosaltres n’hem d’aprendre molt d’ells. El seu after-dinner no són dos galetetes i un got de llet no, ells van als restaurants 24 hores que estan a petar a la una de la matinada i es fan un homenatge com cal per treure’s l’estrès del dia (diuen). Gran concepte hem après, però…. al saber això vam entendre ràpid perquè a Penang hi ha tan gordito suelto!

I aquesta ha estat la nostra primera experiència a workaway, ja us explicarem les següents per si us “pica el gusanillo” i voleu provar sort! ;P

5 thoughts on “Bouncy WorkAway Experience

  1. Nosaltres estem algo semblant però per HelpX. Així hem treballat a canvi de menjar i dormir al Japó i a Corea. L’experiencia serveix més per descansar i fer l’intercanvi cultual, com bé dieu que per una altra cosa perquè al no pagar-te econòmicament parlant poc més pots estirar el viatge (l’estires amb temps, això si).
    En quant a palets, quan arribeu a casa busqueu al google mobles amb palets, caixes de fruita i botelles de plàstic. Us en fareu creus de les opcions.
    Fuet, Mate i Arros

    M'agrada

    1. Ara venim d’estar dues setmanes a Pulau Aur a Malàisia fent un altre work away i de lo milloret que hem fet en el viatge, aviam si aquesta setmana pengem el post. salutacions

      M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s