Couchsurfing a Family House

Couchsurfing és la pàgina web que posa en contacte gent que ofereix casa seva, “el sofà”, amb gent que busca lloc per dormir durant uns dies determinats, de forma gratuïta i altruista. Molts pensen que fer-ho és una manera d’estalviar-se diners (que també), però en realitat és la millor forma de conèixer gent local i tot el que això pot suposar, conèixer llocs no turístics, persones i cultures noves. La barrera de l’idioma és un factor molt limitant per establir contacte amb els xinesos ja que el nivell general que tenen d’anglès és nul o molt baix. Així que, a més a més, ens ha servit per aprendre moltes coses de la seva cultura, a banda de compartir experiències i fer-nos uns riures.

Foto de família a la Friends House 🙂

La nostra estada a Chengdu ha estat marcada per en Jhon i la Josh, uns encantadors amfitrions que ens han acollit a casa seva amb els braços oberts durant tota l’estada. En Jhon i la Josh són professors d’anglès i tenen una acadèmia, i també una habitació on posar un llit pels couchsurfers que ho necessiten, en aquest cas nosaltres i un altre noi alemany.

Ens han donat la llibertat de sortir i entrar de casa seva quan volguéssim i ens han ajudat ha organitzar-nos per la seva ciutat i voltants. A més a més, hem fet un parell d’activitats amb ells molt interessants i ens han portat a menjar plats típics de Chengdu amb uns amics seus, on bàsicament vam corroborar que el nostre nivell de menjar amb “palillus” és acceptable a Europa, però és lamentable a Xina! ;P.

Un vespre van venir a l’acadèmia unes 15 persones, amics o alumnes avançats seus, per fer un “meet up” (una xerrada) amb nosaltres com a protagonistes. Vam estar explicant el nostre viatge, la nostra ruta i algunes anècdotes amb ells, per després contestar preguntes i passar una bona estona plegats (i practicar nosaltres també l’anglès!). Vam riure molt i creiem que s’ho van passar tan bé com nosaltres, i aquí vam observar una cosa que a casa nostra també passa però potser no tant; la gran majoria ens preguntava sobre el motiu de marxar, però sobretot sobre que deien les nostres famílies i amics, si ens recolzaven amb la decisió i si l’entenien. Sabem que no és el més normal deixar les feines i la vida “còmoda i reglada” per marxar a l’aventura, amb una mà al davant i l’altra al darrera, però vam comprovar que a Xina encara són molt més tradicionals en aquest sentit, sempre es pensa en produir i ser útils, en estudiar i treballar, i sobretot en fer molt cas als pares i seguir força el que ells creuen.

Meet up a Chengdu
Explicant les nostres peripècies en anglès!

I una tarda vam pujar al terrat d’un gratacel de Chengdu per fer una primera classe de “KunFú” amb uns amics seus, on alguns eren quasi tan novells com nosaltres i d’altres ja podrien tenir el cinturó negre! Vam aprendre quatre tècniques i sobretot, vam riure molt, que és el més important!

KunFú, Chengdu
Classe de KunFú a Chengdu, vigileu amb en Dídac que per la cara que fa es va posar molt en el paper! ;P
Chengdu
Foto de família post KunFú

Tot plegat ha estat una molt bona experiència que volem repetir, si o si, pel que queda del nostre viatge.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s