Com tramitar el Visat Xinès a Kuala Lumpur

Si ens ho haguéssim dit uns mesos enrere ni s’ens passava pel cap passar per Xina, però finalment vam decidir fer-li una sorpresa a la Laia, la germana de l’Alba, que anava de vacances al gegant asiàtic i en un tres i no res vam iniciar els tràmits per obtindre el precisat visat xinés.

Ens havien dit que era molt complicat i inclòs havíem sentit que des de Malàisia no es podia sol·licitar, però res de tot això, ho teníem decidit i vam provar sort, no teníem res a perdre excepte un bitllet d’avió que et demanen per poder tramitar el visat, però la causa valia la pena.

La ambaixada malaia es troba a Kuala Lumpur, a la direcció 157, Jalan Mayang Sari (“codi postal” 50450) on pots arribar amb la línia de GoKL de forma gratuïta i en metro línia vermella parada KLCC, situat molt a prop de les Torres Petronas. Un cop al carrer has de buscar el gratacel amb els vidres color verd fosc, al costat hi ha el Bank China, entre d’altres.

Un cop a l’edifici has d’anar a la 5ena planta pujant en un dels 6 ascensors que hi ha, l’edifici té 27 plantes.

Horari d’Atenció al Públic

 • Dilluns a Dijous de 9 am a 4pm.
 • Divendres de 9am a 12am.
 • Dissabte i Diumenge Festa

Procediment

A la 5ena planta hi ha l’oficina d’immigració xinesa on has de fer cua a la seva recepció i presentar la documentació necessària per sol·licitar la visa. Si tot està correcte et donen un número i has d’esperar a que et toqui tanda per passar per la guixeta. En aquesta s’entrega tota la documentació per la visa i el teu passaport, a canvi et donen un paperet on posa dia de la propera cita, que sol trigar 4 dies laborables (tingues en compte si cau el cap de setmana o algun festiu pel mig).

Al cap de 4 dies laborables has de presentar-te a la 6na planta del mateix edifici, agafes número, entregues el paper de la cita, fas el pagament de 188RM per visa de 30 dies amb una sola entrada (no sabem preu d’altres tipus de visa ni de durades diferents) i un cop pagat has d’anar a una altra taquilla on t’entreguen el teu passaport amb el visat enganxat. Fàcil!

Requisits

 • 2 fotografies carnet 36×48 (una s’enganxa al formulari i l’altra la portes separada).

 • Fotocòpia del passaport, de les dades i de l’estampa d’entrada a Malàisia.

 • Bitllet d’entrada al país, avió, tren o bus.

 • Omplir el formulari visa china* (te’l proporcionen allà mateix).

 • Portar els Exemple de Reserves i Ruta impreses dels hotels on estaràs allotjat.**

 • En cas que passis la nit a casa d’algú cal que aquest et faci una carta d’invitació.***

 • Tenir algun número de telèfon a Malàisia. ****

 • Si surts per frontera terrestre val la pena posar per quina frontera creuaràs i tindre una reserva feta del següent país on aniràs. (creiem que és opcional però no està de més).

*El formulari és farragós i pots trigar una estoneta en omplir, a més et demanen un munt d’informació que igual no tens en aquell moment com; ciutats que visitaràs, número zif de l’empresa on treballes, entre d’altres. Nosaltres recomanem omplir-lo tranquil·lament en un lloc on tinguis Internet.

*Les dades sobre l’empresa on treballes te’ls pots inventar, no ho comproven ;).

**Nosaltres vam fer reserves per Booking.com a hotels on es pogués fer cancel·lació gratuïta per després poder-ho anul·lar sense problemes i fer la nostra, a ritme Xanet Xanet.

***En cas que vagis a casa d’algú a passar algun dia (couchsurfing per exemple) cal que aquest el faci una carta d’invitació però, si aquesta gestió no la vols fer reserva habitació en un hotel de la zona i després ho cancel·les, és més fàcil i no et compliques la vida.

****Quan entregues la documentació et demanen un número de telèfon de Malàisia per si t’han de trucar per algun motiu (el de casa no val). Sinó tens targeta sim pots donar el de l’hotel o el d’un amic o conegut al país, però si no vols fer-ho així, per 35RM pots comprar-te una targeta.

A tindre en compte per presentar la documentació

 • El formulari ha d’estar ben omplert, sense errades ni equivocacions amb lletra clara.
 • L’oficina obre a les 9am però a les 8:30am ja hi ha cua, tot i així no et preocupis, els funcionaris xinesos treballen amb molta eficiència i la cua no triga gaire, són unes màquines.
 • No ens van demanar el bitllet de sortida al país, però com no volíem tindre problemes els hi vam escriure la ruta d’entrada a Vietnam amb reserves fetes a l’altra banda de la frontera xinesa, per si les mosques.
 • Un cop et donen el passaport amb el visat xinès pots entrar al país el dia que vulguis fins a 3 mesos més tard del dia que demanes la sol·licitud de la visa.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s