Com tramitar la VISA VIETNAMITA

Si vols venir de vacances a Vietnam has de saber que fins el 30 de juny del 2018, els ciutadans amb passaport espanyol, italià, francès, alemany, anglès, danès, finlandès, suec, noruec, bielorús, japonès i sud coreà poden entrar gratuïtament al país per una estada màxima de 15 dies. Només cal portar el passaport amb una vigència mínima de 6 mesos des de la data d’entrada al país (nosaltres sempre portem una foto carnet per si de cas però no la demanen). Cal tenir en compte que aquestes mesures poden canviar d’un dia per l’altra i cal, sempre, consultar la normativa abans de visitar el país. Aquí deixem el link de la pàgina de la ambaixada espanyola on dóna tota la informació necessària a l’apartat de “Documentación y Visado”;

El problema és que 15 dies no donen per a gaire i en aquest cas sortir i tornar a entrar al país no és possible, ja que t’has d’esperar 30 dies a poder tornar a entrar altre cop al país i que et concedeixin 15 dies més. Però hi ha diferents tipus de visats i amb diferents durades que expliquem a continuació.

E-visa o Visa On-line

Nosaltres ens vam decantar per aquesta opció ja que es pot tramitar completament des d’internet, és fàcil i ràpid i no has de perdre temps presentant papers a l’ambaixada, és barata (25USD) però només és vàlida per una estada de màxim 30 dies i per una sola entrada. Tot i així un cop al país es pot fer una extensió de visat; ho expliquem més avall. Els països que poden sol·licitar la e-visa els pots veure aquí

Que necessito per fer la e-visa?

Per tramitar la e-visa només et calen 5 coses;

 • Connexió a internet

 • Foto carnet en format digital

 • Foto del passaport (només la cara on hi ha la informació personal)

 • Poder fer pagaments amb visa per internet

 • 25USD (20€) al compte corrent

Com tramitar la e-visa?

Per poder tramitar la e-visa has d’entrar a les dues pàgines que facilita el govern vietnamita per fer els tràmits, https://www.immigration.gov.vn/ o https://www.xuatnhapcanh.gov.vn/, que et porta al mateix portal. Clicar on posa e-visa i buscar un link que posa “personally apply for E-visa” o clicar l’enllaç que hem copiat per tu.

portal visat vietnammita

Un cop a dins de personally apply for E-visa t’expliquen els passos a seguir per poder aplicar la e-visa; un cop llegeixes i confirmes que has entès els funcionament i cliques Next comença el formulari. Són tres senzills passos:

apply visa

Step 1: Omplir el formulari; el primer pas és pujar la foto de carnet i del passaport.

Sin título

Seguir amb les dades personals, deixem un exemple del que vam posar. En un apartar has de posar els ports per on has d’entrar i sortir del país, aquí deixem l’enllaç. 

Sin título2Sin título 3

Steps 2: El pagament, es pot fer amb visa, pay-pal, master card, etc, ho accepten tot. Aquí és on vam tindre problemes ja que des de Xina no teníem cobertura telefònica (la nostre sim card no funcionava) i quan el banc ens havia d’enviar un missatge al nostre telèfon per confirmar el pagament, aquest no va arribar mai. El que vam fer és trucar a un amic perquè ens fes el pagament i ens envies el codi per poder seguir endavant amb els tràmits.

Step 3: En aquest punt és on vam tenir certa confusió. En l’explicació dels passos a seguir posava que al cap de 3 dies laborables després d’haver fet el pagament, t’enviarien un document PDF al teu correu electrònic amb l’acceptació o no de la visa. Aquest mai va arribar i tampoc havien fet el cobrament al nostre amic… així que estàvem preocupats per si podíem estar o no 30 dies seguits a Vietnam. Però el procediment és un pèl diferent del que expliquen a la pàgina oficial de l’ambaixada vietnamita. Un cop fas el pagament t’envien un correu amb les teves dades i un codi, aquest codi serveix per fer el seguiment del teu visat, (pots clicar aquí per veure la pàgina on has d’anar https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/tra-cuu-thi-thuc, omples les dades i et surt si t’accepten o no la visa. Si es que si, només has de clicar imprimir o descarregar l’arxiu i ja tens el visat just per entregar.

visa viernam xanet xanet

Important: si tramites el visat a la ambaixada espanyola el cost és de 40€ aproximadament per entrar 30 dies.

Important 2: la data d’entrada al país és la data exacte que has d’entrar al país i no abans, i si arribes més tard de la data prevista els dies es descompten.

I si vull estar-mi més de 30 dies a Vietnam?

Doncs hi ha varies opcions per poder estar més de 30 dies al país sense haver de sortir, aquí t’expliquem les que coneixem però no vol dir que no n’hi hagin més.

Tramitar el visat a una ambaixada vietnamita

Tan es pot fer en el teu país d’origen com en un tercer país que hi hagi ambaixada vietnamita. És l’opció més farragosa ja que hi has d’anar presencialment. Sabem que el visat per 30 dies amb una única entrada (el mateix que ofereix la e-visa) costa uns 40€, l’avantatge és que pots demanar visat de 30 dies amb múltiples entrades, genial si vols visitar els països veïns, o de 90 dies.

Requisits:

 • passaport amb una durada mínima de 6 mesos des de que entres al país i una pàgina en blanc.

 • Una fotografia carnet.

 • Omplir el formulari que t’ofereixen a la ambaixada.

 • Portar pampiments per pagar la broma $$$$

Tramitació amb una agència online

Nosaltres no podem recomanar-ne cap ja que no vam fer els tràmits per aquest procés, però sembla que funciona. Aquí deixem algun enllaç per si t’interessa fer els tràmits per aquest sistema; happyday,  my vietnam visavietnam-visa, i vietnam-imigration

Les empreses ofereixen entrades al país de 30 o 90 dies, amb una sola entrada o múltiple. Un cop el teu visat estigui aprovat t’envien una carta d’invitació al país amb PDF i aquesta és la que has d’ensenyar a l’arribada a l’aeroport. L’inconvenient és que sembla ser que només serveix si arribes al país per un dels aeroports que t’hem explicar abans, si la teva idea és arribar per frontera terrestre sembla que no et serveix.

Fer una extensió a les oficines d’immigració

L’altra opció per allargar l’estada és fent una extensió de visat un cop ja ets al país, l’únic inconvenient és que has de perdre temps fent tràmits en una de les grans ciutats que té oficines d’immigració com:

 • Hanoi: 44-46 Tran Phu, Ba Dinh, telef. 04 826 40 26
 • Ho Chi Minh: 254 Nguyen Trai, Distrito 1- telef. 08 920 03 65
 • Da Nang: 7 Tran Quy Cap, telef. 0511 389 3774

One thought on “Com tramitar la VISA VIETNAMITA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s