La gran muralla de foc

Arribem a Xina i deixa de funcionar els Google , el Facebook , Instagram … i ens adonem de lo enganxats que estem a les noves tecnologies i, sobretot, a aquestes xarxes socials. Però veiem que els xinesos estan molt enganxats al mòbil i pensem… que deuen fer servir a Xina per comunicar-se entre ells, per buscar a Internet o per veure mapes??

Doncs com ja sabem, Xina és el país més poblat i controlat del món i per això tenen les seves pròpies versions de les aplicacions que bona part de la resta del món fa servir. La gran diferència? Les seves passen filtres previs molt més exigents de contingut que a casa nostra (tot i que no creiem que a casa nostra no hi hagi control, però aquest és un altre tema). El fet és que Google o Facebook no operen a Xina perquè no permeten les normes de censura que el govern de Xina exigeix, però moltes d’altres app si que les toleren i per tant poden operar (Xina té una població molt considerable i suposem que algunes empreses prefereixen aplicar les normatives i accedir al mercat del gegant asiàtic).

Vaja, anirem al gra, aquí deixem les pàgines web o app que es poden fer servir per suplir les que nosaltres estem acostumats a utilitzar.

  • Per descarregar App:

El Play Store per descarregar les App no funciona, així que recomanem descarregar les app abans de viatjar a Xina o fer-ho per appchina http://www.appchina.com/ . Si bé les instruccions estan en xinès la cerca la pots fer en anglès, veient el logotip de la app i per intuïció pots acabar descarregant-te les app al mòbil.

  • Com a buscador en comptes de Google:

Els xinesos tenen moltes pàgines de cerca, entre elles Bing o Yahoo. La primera va molt ràpida però la majoria de contingut es troba en xinès, encara que alguna cosa hi ha en castellà o català. No és Google però va bé.

  • Whatsapp i Facebook en un?

Tot i que a Xina es pot fer servir el Whatsapp tranquil·lament, ells utilitzen el WeChat, que te’l pots baixar pel Play Store  abans de viatjar a Xina o des de Appchina  un cop estiguis al país. És una plataforma similar a la de Whatsapp on pots enviar i rebre missatges. A més a més, té funcions de Facebook on poder intercanviar fotos entre diferents grups. Amb WeChat fins i tot pots pagar a restaurants o petites botigues amb el codi QR. Ells hi estan enganxats i si fas Courchsurfing o contactes amb algun local et donarà el seu WeChat.

Sobre el WeChat sabem que si escrius certes paraules juntes, que el govern no aprova, el missatge directament no s’envia…. fantasmagòric!

  • Per veure vídeos com a Youtube:

Ells fan servir Youku , que està tot en xinès i per tant no saps ni com buscar res de res, això si, és divertit per passar una estona mirant els vídeos xorres que veuen ells a totes hores.

Però si aquestes app no et convencen i el que vols és poder utilitzar les mateixes pàgines o apps de sempre segueix llegint:

Feta la llei feta la trampa, els XINESOS TAMBÉ TENEN FACEBOOK!!!! i com ho fan per tenir Facebook o buscar amb el Google? Doncs contractant una VPN (xarxa privada d’Internet). Que és una VPN? No som experts amb el tema però seria com una xarxa que fa de pont entre la muralla de foc i l’exterior per poder-te connectar a les xarxes socials obertes al món. Les utilitzen les universitats per temes de recerca, tant per alumnes com per professors i, fins i tot, algun xinès hem trobat que també ho té a casa seva, sobretot els que han viatjat fora del seu país i volen mantenir contactes amb els nous amics que han fet. Nosaltres no vam utilitzar cap VPN i vam decidir que tampoc era tant important tenir-ne, en realitat estar 30 dies sense certa connexió és el que hauríem de fer tots de tant en tant per desenganxar-nos i desintoxicar-nos de tanta tecnologia.

Però si ets d’aquelles persones que necessita Internet per treballar (o per viure) et deixem aquest link “VPN para ir a china” i un llistat de “les millors VPN per a Xina”  amb ofertes que et poden anar bé.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s