Com fer el visat turista, i l’extensió, per entrar a Sri Lanka

Per entrar a Sri Laka, és obligatori fer-se la visa turista per una durada de 30 dies, així que toca fer la gestió abans d’entrar al país, ja sigui des d’internet amb l’e-visa (document que es diu ETA, aplicable des del 2012) o directament a la frontera just en arribar a l’aeroport (on arrival). Tot s’ha de dir, és un tràmit força fàcil. A més a més, aquesta visa es pot allargar fins a 60 dies més la primera vegada i 90 dies més la segona vegada, sent un total de 180 dies consecutius els que pots estar a la bonica perla d’Àsia.

immigration oficce.jpg

Nosaltres vam preferir tramitar l’e-visa, en comptes de fer la visa on-arrival (al mateix aeroport d’arribada) i els motius són els següents;

  • T’estalvies temps a l’hora de passar la frontera omplint formularis i pagant.

  • T’estalvies canviar euros a dòlars per pagar la taxa de la visa amb un altre mal canvi en cas que no portis dòlars.

  • I… t’imagines que un cop a l’aeroport et deneguen l’entrada?… Doncs millor anar sobre segur 😉

Requisits per realitzar l’e-visa (o ETA)

  • Passaport amb caducitat mínima de 6 mesos des de la data d’entrada al país.

  • Poder pagar per internet 35 USD per una estada de 30 dies amb una sola entrada.

Nota: en cap moment ens van demanar el bitllet de sortida al país, ni la companyia aèria ni a la frontera de Sri Lanka. 

Com fer l’e-visa, Pas a Pas

Els passos són senzills; només cal no equivocar-se amb les dades personals i seguir el que deixem a continuació:

Pas 1: Primerament cal anar a la pàgina web d’immigració del govern de Sri Lanka, pots clicar directament a l’enllaç aquí; Formulari per fer l’e-visa. Si vols, pots llegir la normativa i clicar “I Agree”, a la següent pàgina vas a sota on posa “Tourist ETA“ i cliques “Apply for an individual”, i ja pots començar a omplir les dades personals que et demana el formulari.

Nota: només omplint els camps obligatoris ja n’hi ha prou, i on posa “address in Sri Lanka” pots posar el nom de qualsevol hotel que trobis pel google.

Al finalitzar cliques “next” a sota de tot del formulari i t’envia a una pàgina per confirmar que totes les dades omplertes siguin correctes; si hi ha errors pot ser que tinguis problemes en arribar a la frontera, així que val la pena mirar-ho amb calma i acceptar en cas que tot estigui correcte. Si tot està bé, cliques “confirm” i vas a la pàgina de pagament. Es pot pagar amb visa o master-card i el preu són 35 USD.

Pas 2: Un cop fet el pagament, t’apareix un document, te’l pots descarregar o imprimir. Aquest document és la teva sol·licitud de la visa amb el número de referència, que en cas de fer una reclamació (també t’envien una còpia al teu correu electrònic), és important no perdre’l.

Pas 3: Al cap de 20 minuts ens va arribar un correu amb la visa aprovada. Aquest document cal imprimir-lo i portar-lo juntament amb el passaport en la duana de Sri Lanka.

Arribada a Sri Lanka

En arribar a l’aeroport de Colombo, el primer que vam fer és omplir un formulari d’arribada al país. Un cop omplert, ens vam posar a la cua d’immigració per estrangers amb el formulari, el passaport i la visa aprovada impresa a mà.

Quan ens va tocar el nostre torn ens vam quedar al·lucinats, el policia ens va agafar el passaport amb el formulari omplert, ens va enganxar una estampa al passaport (com un codi de barres) i, sense ni mirar-se el paper imprès de la visa, ens va deixar passar.

Com fer l’extensió de la visa a Sri Lanka

Tot i que la visa turista és per una estada de 30 dies, aquesta es pot allargar fins a 90 més des de la primera data d’arribada al país i uns altres 90 dies més la segona vegada que vulguis allargar, fins a un total 180 dies consecutius sense haver de sortir del país.

Deixem clar que nosaltres no vam fer cap extensió al país, però aquesta va ser la informació que vam recollir i la compartim aquí.

Per fer els tràmits cal anar a una oficina d’immigració, la de Colombo es troba a la 4ta planta de l’edifici situat a Suhurupaya”, Sri Subhuthipura Road, Battaramulla, i tramitar els papers. Per a més informació, pots anar a l’enllaç de l’oficina d’immigració del país i llegir les condicions.

One thought on “Com fer el visat turista, i l’extensió, per entrar a Sri Lanka

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s