Apps Imprescindibles per anar de viatge!

La diferència entre viatjar ara i anys enrere, tot i que hi ha llocs on sembla que no passa mai el temps, és abismal. Les múltiples agències de viatge, les ganes de descobrir indrets que hem vist en fotografies, la possibilitat de fer-ho els que tenim la sort de viure en els països del «primer món» i les sortides econòmiques que generem els viatgers als països de destí, fan que cada cop sigui més fàcil moure’s d’un lloc a un altre, i que hi hagi una gran varietat d’ofertes de tota mena i per a tots els pressupostos. Però la diferència més important de l’última dècada no és altra que la de les noves tecnologies, les xarxes socials i l’imprescindible wifi.

Mentre que els nostres pares devien passar veritables aventures per organitzar els viatges pel seu compte; acompanyats sempre per un guia de viatges, un diccionari de l’estil “les 100 frases més utilitzades de …” i els apunts d’algun amic o conegut que donava 4 consells de supervivència, ara ho podem solucionar amb un simple mòbil, wifi i alguna que altre app que fan que el viatge sigui una mica més senzill o com a mínim et pot fer més autònom per viatjar pel teu compte.

Per això volem esmentar les apps que hem fet servir durant el viatge per Àsia i quina utilitat li hem donat. Tanmateix volem deixar clar que nosaltres no som experts en noves tecnologies. A més a més, quan un està de viatge, també és interessant fer-ho sense estar lligat al mòbil; algunes de les millors aventures et passen quan estàs ben perdut i sense estar connectat amb ningú, només tu i el món.

En ser un post una mica més llarg, creiem convenient escriure un índex perquè et sigui més fàcil anar directament al contingut que t’interessi:

Índex

Mòbils de viatge, característiques

 • Sim Dual
 • Hot Spot
 • Targeta Sim externa
 • Bona càmera de fotos
 • Bateria externa
 • Resistent

Llistat d’Aplicacions mòbils “les Apps”

 • Orientació, GPS
 • Idiomes
 • Per dormir
 • Per dormir Gratis
 •  Per menjar
 •  Comptabilitat Viatgera
 •  Per estar informats
 •  De més a més

Apps per sobreviure a la Xina

 •  Apps Xina
 •  Com substituir Google
 •  Whatsapp i Facebook, WeChat
 •  Youtube
 •  La gran muralla xinesa

al liooo!!!

Mòbils de Viatge

Quin és el millor mòbil per viatjar?

Nosaltres no et direm un model de mòbil en concret, però si et podem explicar, segons la nostra experiència, quines característiques trobem interessants en un mòbil per endur-te’l de viatge. Així que, si marxes de viatge i et vols comprar un mòbil, aquí t’anomenem algunes característiques que per a nosaltres són interessants!

Sim Dual

Vol dir que el mateix telèfon mòbil té dues entrades de targetes Sim. Això et permetrà portat la teva targeta de casa sempre al teu mòbil, i per tant estar connectat, i a la vegada poder portar una targeta Sim del país on ets, amb la qual cosa pots tindre dades d’Internet i sempre i poder trucar dins el mateix país amb el preu local.

Hot Spot

El mateix telèfon mòbil permetrà connectar-te a Internet a altres mòbils o portàtils mitjançant les dades de la Sim local. Així que només comprant una targeta Sim del país, la resta de viatgers del grup (si és el cas) poden connectar-se a Internet.

Targeta de memòria SD externa

Si el mòbil té targeta externa millor que millor. De viatge és fàcil que la memòria interna del mòbil es col·lapsi fàcilment, entre apps i fotos, així que no està gens malament tenir una bona memòria externa on poder guardar tota la informació sense que la memòria interna se’n ressenti massa.

Bona càmera de fer fotos

Viatjant hi haurà mil moments i imatges que voldràs immortalitzar per la posteritat, i el mòbil és l’eina que tindràs més a mà. A més a més, també el podràs treure en moments o llocs on no vulguis treure la càmera bona (si en portes) perquè canta massa. Per això és interessant que el mòbil pugui fer fotografies decents per poder tindre un record amb una resolució acceptable. Actualment la majoria de càmeres de mòbil són correctes, amb una gran quantitat de Mega Píxels i cada vegada amb un millor sensor, així que hi ha un gran ventall per escollir.

Bateria externa

Cada cop és més freqüent que els mòbils nous portin la bateria integrada, que vol dir que no es pot canviar (o que sigui molt difícil) en cas que aquesta comenci a fallar. Això vol dir que si falla la bateria tocarà canviar el mòbil sencer… Així que recomanem que la bateria sigui externa i la puguis canviar. Actualment la telefonia està instaurada a tot el món i costa ben poc trobar recanvi de bateria a quasi qualsevol racó del món.

 Resistent

Considerem que aquesta és la característica més important. A l’hora d’escollir un telèfon mòbil per anar de viatge (o d’excursió) és molt important que aquest sigui resistent i d’una mida adequada per portar a la butxaca del pantaló. Durant el viatge, i a casa nostra també, ens hem fet un tip de veure mòbils amb la pantalla trencada per una simple caiguda o pel contacte amb les claus dins la butxaca del pantaló. Per això creiem que abans de comprar-lo pensis si serà pràctic dur-lo a la muntanya, a visitar temples o a la platja. A més a més, un protector de pantalla i una carcassa donen més seguretat.

Llistat d’Aplicacions Mòbils: “les Apps”

Aquí deixem el llistat d’Apps essencials per viatjar:

Orientació amb GPS

És vital saber orientar-nos, sobretot quan arribem a un poble o ciutat que no coneixem de res, i necessitem localitzar un lloc on dormir, l’estació de tren, un temple, etc. És important saber a quina distància et trobes dels llocs que vols anar a veure i així planificar la sortida, sobretot si ho vols fer pel teu compte. De totes maneres, a vegades, el millor és caminar i perdre’s.

Maps.me

És l’aplicació d’orientació per excel·lència motxillera. El format és similar a «google maps» amb l’avantatge que aquesta app treballa off-line (sense connexió a internet) i així pots utilitzar-la quan vulguis sense patir per trobar wifi. És molt bona, per muntanya marca corriols, fonts, riuets … i per ciutat marca punts d’aigua potable, coves, … i té opció de GPS i de marcar distàncies entre dos punts.

L’únic desavantatge respecte a google maps és que pot fallar o ser poc útil en certs països o zones poc turístiques, on no s’han actualitzat llocs des de fa diversos anys.

Google maps

Google maps funciona on-line (amb connexió a internet), però hi ha la manera d’emportar-te els mapes i poder-los veure sense connexió de la manera següent; quan es té connexió, has d’ampliar el mapa del lloc que t’interessa i marcar els punts d’interès (hotel, restaurant, estació de tren, etc), i un cop en ruta el mapa i els punts es quedaran guardats al mòbil i podràs accedir a la informació sense connexió.

El desavantatge és que la funció de GPS no funciona i no pots veure més del que has ampliat en l’últim punt de connexió wifi.

Idiomes

Si els idiomes no són el teu punt fort… això et pot interessar.

Google Translate

App simple, no sempre fiable 100% però amb versió off-line. Un cop tens l’app al mòbil pots descarregar-te l’idioma que t’interessa i utilitzar-la allà on vagis. No tots els idiomes es poden descarregar, però si un bon ventall. La traducció de paraules o frases es fa en alfabet occidental i en l’idioma traduït, molt útil en països d’alfabets diferents del nostre com ara el xinés o tailandès.

Però l’app ofereix molt més, sobretot en la versió on-line, on pots escoltar les traduccions escrites, pots traduir converses instantànies i escanejar paraules o frases amb la càmera del mòbil i obtenir una traducció força decent, sobretot si no entenem ni un borrall.

Duolingo

És una app per aprendre idiomes, o com a mínim per millorar la gramàtica i el vocabulari, és divertida i útil per passar estones mortes com, per exemple, esperant un avió. El punt negatiu és que fa falta connexió a internet força bona per fer-la anar.

News in Levels

És una app de titulars de notícies del món en anglès, on cada notícia la pots llegir en 3 nivells de dificultat. A banda pots anar als vídeos i escoltar l’àudio de la notícia, també amb 3 nivells de dificultat. Bona app per estar informat i fer la lectura del dia.

Per trobar Allotjament

Un dels principals mals de cap de viatjar per lliure és «On dormiré demà?», «Quina és la millor zona per allotjar-se?», «Estarà gaire lluny de l’estació?» etc… i per això aquí expliquem el nostre sistema per trobar allotjament barat a una bona zona.

Booking i Agoda

No és cap secret que aquestes dues empreses són les més importants en la cerca d’allotjament arreu del món, i com no podia ser d’una altra forma, també tenen una app. Booking i Agoda són el mateix, l’única diferència és que a determinats països una és més utilitzada que l’altra. Direm que a Agoda vam trobar millors ofertes que a Booking.

El sistema que vam fer servir per trobar allotjament és el següent; primerament buscàvem ofertes per agoda/booking i marcàvem al maps.me les que més ens interessaven, segons preu i ubicació, i llegíem alguna referència per fer-nos a la idea del que ens podíem trobar (sense fer-li massa cas tampoc). El segon pas el fèiem en arribar a l’allotjament (sense reserva feta), preguntàvem el preu i veiem l’habitació, si el preu era superior que l’oferta d’Agoda/booking fèiem la reserva des de l’app (demanant la wifi a recepció) i si era més barat directament a l’hotel, pagàvem sense passar per l’app. Va ser la manera de poder veure les habitacions abans de pagar i no endur-nos gaire sorpreses desagradables. El desavantatge és que en determinats llocs l’hotel estava ple i vam haver de voltar més del que ens agradaria, però no ens va passar gaires vegades.

Destacar que els millors llocs on vam dormir durant el viatge els vam trobar per casualitat o per boca-orella d’altres motxillers, aquesta última és la millor opció.

Dormir Gratis

Si viatges de motxiller, la primera cosa que et ve al cap és; com ho puc fer per dormir gratis? I sí, no només és possible, sinó que és força senzill.

Couch Surfing

Creiem que és l’app imprescindible per a viatges llargs. Baixes l’app, crees un perfil i busques cases disponibles a la zona on aniràs. És important crear un bon perfil i escriure una bona carta de presentació; pensa que estàs demanant anar a dormir a casa d’un desconegut que t’obrirà les seves portes. És important enviar unes quantes sol·licituds i esperar que algú t’aculli, no sempre passa.

Nosaltres ho vam utilitzar molt a Xina i hem de dir que va ser una experiència inoblidable. Vam entendre que a banda de dormir gratis, és una experiència molt enriquidora i un intercanvi cultural molt necessari per veure/entendre el país on estàs de primera mà.

El consell que donem és llegir bé les opinions dels surfers i de la descripció/normes de l’amfitrió, per no endur-nos sorpreses.

Work Away (tot i no tindre app no podem deixar de recomanar-la)

Aquí no dorms gratuïtament a casa d’algú, sinó que t’involucres en un projecte en el qual hi col·labores unes hores al dia. Un intercanvi, el teu temps treballant unes hores per dormir i menjar. Si bé és veritat que has de treballar, és una gran manera per no tenir cap despesa aquells dies, i és més fàcil relacionar-te amb gent local, treballadors i altres viatgers que també estan col·laborant igual que tu. Aquesta web (i no app) la recomanem 100%. En els viatges llargs va molt bé per “descansar” del viatge i del moviment que significa.

Per crear el perfil et fan pagar l’alta (uns 25 $ per una persona i 35 $ per una parella). Aquests diners els recuperes els primers dies d’estar col·laborant amb algun projecte.

Per Menjar

Per a trobar restaurants nosaltres no vam fer servir cap app, és més, dels llocs on vam menjar, el 90% de les vegades no surten a cap guia ni al maps.me, eren llocs locals, on no veiem guiris i si poca decoració. Al final del viatge vam acabar amb un sisè sentit per  trobar llocs bons, de qualitat i a moooolt bon preu.

Happy Cow

Tot i que no la vam fer servir, aquesta app ens la va recomanar una viatgera vegana que per trobar llocs on poder menjar la feia servir. Aquesta app mostra restaurants amb una valoració dels clients i la possibilitat o no de poder menjar vegetarià i vegà.

TripAdvisor

La famosa app on trobar allotjaments, restaurants, activitats i altres tampoc la vam fer servir gaire, tot i això, és una bona opció per trobar restaurants (en aquest cas) de certa qualitat i donar-te un luxe si és el que estàs buscant. És interessant poder veure la valoració dels clients i així estalviar-te sorpreses. De totes maneres som molt crítics amb aquesta app, ja que s’ha popularitzat massa (igual que la guia Lonley Planet) i sol estar sempre ple de gent amb els preus per sobre de la mitjana.

Comptabilitat Viatgera

Creiem molt important calcular totes les despeses durant el viatge, és l’única manera de poder veure en què et gastes els diners, per així poder retallar/reduir cosetes per poder allargar el viatge. Aquests càlculs es poden fer a mà, però no cal dir que és més carregós i els papers es poden perdre. Aquí dues app per calcular la despesa viatgera.

Excel de Google Drive

Aquesta app et permet tenir el programa Excel al mòbil, on poder crear taules i formules per calcular les despeses de viatge. A més a més, aquestes taules es poden veure des de les aplicacions del Google Chrome, així que també es poden editar des de qualsevol ordinador (només has de crear-te un compte de Gmail) i compartir amb altres usuaris que també tinguin compte de Gmail. Així tots els components del grup poden anar apuntant les despeses a mesura que cada un va gastant.

Tricount

Interessant app per a calcular la despesa de cada component del grup i no perdre ni un moment en les típiques discussions fent els comptes. Aquesta app et permet crear diferents perfils i posar la despesa que cada un té en relació amb els altres. Tant pots anar afegint despeses de tots els membres del grup en general com entre dos o més components del grup sense que els comptes generals surtin afectats.

Simple Currency

És important saber calcular el canvi de moneda quan arribes a un nou país. Aquesta app et permet calcular els canvis de forma ràpida i fàcil. Mooooooolt útil!

Per estar informat

És veritat que quan viatges perds la noció del temps, dels horaris i de les notícies de casa, i ben fet que està, però si estàs de viatge en mig del «procés», va bé saber on mirar les notícies de forma ràpida i ordenada. Per això Premsa en català recull la premsa digital en català, on pots entrar  als diaris, veure els titulars a primera vista, i si vols, pots entrar a la notícia que t’interessi.

A més a més

Wunderlist

Aquesta App van genial per apuntar coses que et passen pel cap en moments de «lucidesa» o per escriure tasques o coses importants a fer. Per exemple, recordar-te que has de comprar un bitllet de tren o que has de confirmar una reserva.

Llanterna

Aquesta app va molt bé, sobretot en països on la xarxa elèctrica és deficient o si simplement no hi ha electricitat. No ocupa gaire memòria i val la pena tenir-la instal·lada, ja que mai saps quan et pots quedar a les fosques. Però recalquem que aquesta app no pot mai substituir un frontal com Déu mana!

Snapseed

És la millor app per tocar fotos al mòbil. A banda de les funcions bàsiques de color, contrast, etc. també té un ventall molt gran de filtres, pots esborrar coses o persones, com per exemple algun cap a la platja i que sembli que estiguis sola! XD

Shazam

Quants cops t’ha passat que anant pel carrer escoltes una cançó que t’agrada i et quedes amb les ganes de saber com es diu i de qui és? Aquesta app reconeix la música i et diu el nom de la cançó i del grup a l’instant. Té un inconvenient, i és que funciona amb Internet, així que viatjant necessitaràs tenir wifi en el moment o tenir targeta SIM del país amb dades.

Been

App que et permet marcar tots els països que has visitat, marcant el % del continent i del món en general. És una app totalment prescindible, però fa il·lusió anar veient el recorregut que fas pel planeta.

Apps per sobreviure a Xina 

AppChina

El Play Store d’Android no funciona a Xina, així que et recomanem descarregar algunes de les app IMPRESCINDIBLES abans de viatjar a Xina.

Si per despiste no has pogut baixar-te alguna app, pots provar de fer-ho per http://www.appchina.com/, però està tot en xinès…Com substituir Google:

Els xinesos tenen moltes pàgines de cerca, entre elles Bing o Yahoo. La primera va molt ràpida, però la majoria de contingut que es troba és en xinès, encara que alguna cosa hi ha en castellà o català si saps anar a buscar la informació allà on toca. No és Google, però fa la feina.

Whatsapp i Facebook, WeChat

Tot i que a Xina es pot fer servir el Whatsapp tranquil·lament, ells utilitzen el WeChat, que te’l pots baixar pel Play Store abans de viatjar a Xina o des d’Appchina un cop estiguis al país, clica l’enllaç. És una plataforma similar a la de Whatsapp on pots enviar i rebre missatges. A més a més, té funcions de Facebook on poder intercanviar fotos entre diferents grups. Amb WeChat fins i tot pots pagar a restaurants o petites botigues amb el codi QR. Ells hi estan enganxats i si fas Couchsurfing o contactes amb algun local et donarà el seu WeChat ràpidament.

Sobre el WeChat i la censura, sabem que si escrius certes paraules juntes, que el govern no aprova, el missatge directament no s’envia…. ells diuen que és per seguretat, però nosaltres creiem que és per tenir el control absolut de la població.

Youtube

Ells fan servir Youku; està tot en xinès i per tant és complicat poder buscar alguna cosa, això si, és divertit per passar una estona mirant els vídeos xorres que veuen ells a totes hores.

La gran muralla de foc xinesa?

Feta la llei, feta la trampa, els XINESOS TAMBÉ TENEN FACEBOOK!!!! I com ho fan ells per tenir Facebook o buscar amb el Google? Doncs contractant una VPN (xarxa privada d’Internet). Que és una VPN? No som experts en el tema, però seria com una xarxa que fa de pont entre la muralla de foc i l’exterior, fent creure al servidor que estàs connectat des d’un altre país del món (sense vetos). Per aquest motiu creiem que és molt interessant aquesta app.

Psiphon Pro

Aquesta app fa de VPN (xarxa privada) i en principi pot donar-te connexió a internet a Xina, o a qualsevol país en què estigui vetada alguna pàgina com ara google o facebook. El funcionament d’aquestes VPN és que et configuren el mòbil com si estiguessis a un altre país que no tingui restriccions, així Internet t’arriba de forma normal.

L’app Psiphon Pro la vam descobrir a Sri Lanka, quan van tallar l’accés a Internet en determinades planes web, com ara facebook, a causa d’un atemptat que va haver-hi al país.

El funcionament és el següent; instal·les l’app, l’obres i cliques start. Un cop escoltada la publicitat s’activarà el “túnel” que fa que es connecti a Internet, has d’acceptar a tots els permisos. Un cop finalitzat rebràs un missatge on s’indica la nova IP. Surts del missatge i a l’app hauria de posar Tunnel Connected.

Això és tot, des de Xanet Xanet esperem que aquesta informació et sigui d’utilitat i ho comparteixis amb altres viatgers. A més a més, si saps d’alguna app més que sigui útil, comparteix-ho amb nosaltres, t’estarem molt agraïts;).

Bon viatge;)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s