Qui Som?

Som una parella que tenim moltes ganes de conèixer i gaudir d’altres cultures, tradicions, paisatges i menjars de tot arreu. El motiu del viatge és el de descobrir món, sortir de la nostra bombolla de confort i poder veure i aprendre de les altres realitats del nostre planeta.

DCIM100GOPRO
Doncs estem un pèl lluny de casa si…

L’Alba és una enamorada de viatjar i dels animals, no hi ha pelut que passi pel seu costat sense que ella li vulgui fer uns manyecs i donar una mica d’aigua si té set, sempre parlant d’animals mamífers és clar, tema insectes és una altra cosa; no suporta les cuques ni qualsevol bitxo volador no identificat. Troba molt a faltar el Peke, el seu gos que enamora amb la mirada i que els oncles l’estan cuidant tan i tan bé. L’Alba té un súper poder que és el de dormir a l’instant en qualsevol lloc; tan pot estar activa al 100% com de cop adormir-se en mitja conversa, és al·lucinant. D’altra banda el menjar la torna boja, provar coses noves i diferents, viatjant ha gaudit com ningú, tot i que de vegades sent vegetariana algun mal de cap ha tingut, això sí, no li posis un pernil salat o unes croquetes de la abuela que la cosa canvia radicalment. És amant de la cervesa i no s’orienta massa bé que diguem 😛

En Dídac és la brúixola de l’equip, la seva obsessió quan arriba a un lloc nou i desconegut és descobrir on està situat el nord; quan té això controlat el món pot tornar a rodar tranquil. L’hemisferi sud li ha donat molts problemes tècnics, encara que fer creure a l’Alba que sap situar els punts cardinals és molt fàcil, ja que ella no en té ni idea a cap hemisferi. És un superexplorador i li agrada caminar per tot arreu, a totes hores, i si la zona on s’accedeix sembla complicadilla, millor que millor. El seu pas per Índia li ha deixat dos grans traumes; el primer, comunicar-se amb les mans sense ordre ni control, moltes vegades sense sentit i deixant a l’adversari ko; el segon, ara sap que una moto sense bon motor pot circular, però sense clàxon per espantar bojos al volant, vaques kamicazes ni gallines suïcides, és inútil. També gaudeix molt del menjar, sobretot i bàsicament vegetarià, excepte quan hi ha un plat d’ànec amb alguna salsa xinesa, que llavors es despista i es torna al bàndol fosc.

Que és Viatjant Xanet Xanet?

És un blog de viatges independent i escrit en català on expliquem les experiències, aventures, coneixements i aprenentatges del nostre viatge, de moment, pel sud-est asiàtic.

Viatgem per lliure anant xanet xanet, sense presa i a poc a poc, per així gaudir i assaborir cada pas que fem, cada lloc que visitem i cada persona que coneixem. El nostre pressupost és limitat i ens ha costat molt d’aconseguir, per això intentem moure’ns en transport públic, menjar on els locals i dormim en les opcions més econòmiques en relació qualitat preu, tot i que no sempre és el més adient.

Viatjar en transport públic és la millor forma de conèixer gent autòctona i viure petits moments amb ells, aprendre de les seves costums i maneres de fer, i per això no solem contractar tours organitzats, preferim anar pel nostre compte tot i que de tant en tant ens toca agafar-ne algun, bàsicament quan veiem que no tenim l’experiència i els coneixements necessaris per fer una activitat que ens interessa molt, com per exemple el submarinisme que cada cop li anem agafant més gust.

Per altra banda ens comprometem a no col·laborar ni participar en atraccions on s’utilitzen els animals de forma recreativa i lúdica, ja estiguin en captivitat o domesticats, amb finalitats turístiques. Per això ens hem adherit a la FAADA, associació sense ànim de lucre que té per missió promoure el respecte pels animals en l’àmbit social, legal i educatiu. Recomanem molt aquesta pàgina i sobretot per informar-se sempre abans d’anar i participar en alguna activitat d’aquest tipus

Creiem també en un Turisme Responsable, on es tingui en compte el repartiment de la riquesa a petits establiments i gent amb menys recursos, en contra dels grans hotels, grans superfícies o agències turístiques. De la mateixa manera que vigilem de no consumir gaires productes envasats, el plàstic està fent molt de mal al planeta i sobretot en països subdesenvolupats on hi ha un sistema de recollida de residus deficient; o són cremats o deixats allà on cauen. Dos sistemes molt contaminants que no ens agraden gens i volem evitar a tota costa. De la mateixa manera que ho fem a casa nostra. L’objectiu a mig termini és deixar consumir aquest material tan contaminant.

Aquesta frase que hem sentit i/o llegit en algun lloc és el que reflecteix més la nostra manera de viatjar, o com a mínim ho intentem.

el millor turista és aquell que passa pels llocs, visita, coneix i marxa sense que ningú se’n adoni de que ha passat”

DCIM101GOPRO

Perquè escrivim aquest blog

L’objectiu d’escriure aquest blog és el de tenir un record del viatge, com si fos un diari, i poder recordar amb un parell de clics allà on vam estar i el que ens va passar durant aquests dies d’experiències intenses. També és una molt bona manera de comunicar-nos amb els que trobem més a faltar de casa nostre, familiars, amics i coneguts, però també amb tothom a qui li pugui interessar. Així que escrivim aquest blog ni més ni menys que per gust, pel plaer d’escriure i recordar.

cropped-cropped-rosa-de-xanet-3512.jpg